Hot stone massage

Een hot stone massage is een massage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. De stenen worden opgewarmd tot ongeveer 45 graden celsius en worden geplaatst op specifieke posities op het lichaam. Daarnaast worden de stenen ook gebruikt door de masseur om het lichaam te masseren. De hot stone massage geeft een rustgevend gevoel, ontspant het lichaam en verzacht de spieren.

Voor de massage gebruik ik afgeronde basaltstenen. Basalt is ijzerhoudend en heeft een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen hun warmte lang vasthouden.

Wat gebeurt er tijdens een hot stone massage?

Eerst worden de stenen verwarmd. Nadat de stenen opgewarmd zijn, worden ze ondergedompeld in een warmwaterbad en op specifieke plekken van het lichaam geplaatst. Het plaatsen van de stenen is ontspannend en geeft een warm en aangenaam gevoel.

Naast het plaatsen van de stenen, worden de stenen ook gebruikt bij het masseren zelf. De stenen worden, met warme olie, gebruikt om rustige cirkelvormige bewegingen te maken en op de huid. Deze bewegingen, samen met de warmte, zorgen ervoor dat de massage dieper kan inwerken op het spierweefsel en zorgt voor een extra effectief resultaat.

Waarmee kan een hot stone massage helpen?

Een hot stone massage zorgt vooral voor ontspanning in de spieren. Daarnaast kan deze massage helpen bij stress, gewrichtsproblemen, hoofdpijn en een slechte doorbloeding. De hot stone massage draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen. Deze massagevorm stimuleert de organen en brengt jouw lichaam weer in balans.

Bij een buitentemperatuur vanaf 25 graden Celsius voer ik geen hot stone massage uit. Bij deze temperaturen kan het lichaam de warmte namelijk niet goed kwijt.