Sportmassage

Sportmassage is een massage die de doorbloeding stimuleert en waar men voornamelijk klachtgericht werkt. We kennen sportmassage voornamelijk doordat het in de ‘sport’ wordt toegepast om blessures te voorkomen, na het herstel van een blessure of om sportprestaties te verbeteren/behouden. Sportmassage kan ook bij ‘niet sporters’ worden toegepast omdat het als doel heeft de algehele lichamelijke conditie te verbeteren en klachten te verminderen. Sportmassage heeft ook net als alle andere massages een ontspannende werking op lichaam en geest. Een sportmassage kan ook in combinatie met Sporttaping of Medical Taping worden toegepast.

Prijzen

Sportmassage € 28,50 30 minuten
Sportmassage € 38,50 45 minuten
Sportmassage € 48,50 60 minuten
Sportmassage € 68,50 90 minuten

Sporttaping

Sporttaping is een tapemethode die wordt toegepast bij sporters. Zij gebruiken dit bijvoorbeeld tijdens trainingen of wedstrijden. Bij sporttaping wordt een sterke, minder elastische, tape gebruikt die extra stabiliteit en ondersteuning biedt. 

Na een blessure of trauma zijn spieren en andere weefsels vaak nog aan het herstellen en nog te zwak voor veel beweging. Als men het sporten/trainen hervat, dan is de kans op dezelfde blessure of een nieuwe blessure vrij groot. Door middel van sporttaping zal je geblesseerde spier of gewricht extra stabiliteit en ondersteuning krijgen. Dit zorgt ervoor dat je kan blijven bewegen zonder dat het herstel wordt belemmerd.

Medical taping

Het concept van medical taping komt oorspronkelijk uit Japan en Korea. Rond het jaar 1970 werden tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn voor het herstel van lichamelijke problemen. Het idee achter medical taping is dat spieren niet alleen van belang zijn voor beweging. Ook zijn deze cruciaal voor goede bloed- en lymfecirculatie en het op peil houden van de lichaamstemperatuur.

La Détente maakt gebruik van een elastische cure tape die de spieren ondersteunt. De tape zal je bewegingen niet beperken en zal helpen bij het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van je spieren.

Voor een nog beter resultaat en een sneller herstelproces, raad ik aan om medical taping en sporttaping te combineren met een sportmassage.

Prijzen

Sporttaping € 13,75 Per taping
Medical taping € 16,75Per taping
Sporttaping + Sportmassage (30 min) € 35,50
Medical taping + Sportmassage (30 min) € 38,50