VoetreflexPlustherapie

Voetreflextherapie is een eeuwenoude massagetechniek. Het unieke aan deze techniek is dat er geen hulpmiddelen aan te pas komen, de therapeute werkt slechts met haar eigen handen. Het idee achter voetreflextherapie is dat het evenwicht tussen lichaam en geest bij ziekte uit balans is. Met behulp van deze massagetechniek wordt het evenwicht hersteld en worden blokkades in het lichaam opgeheven.

VoetreflexPlus is de een combinatie van zowel de Westerse als de Chinese voetreflex. De “Plus” staat dus voor de Chinese variant.

Herkomst van voetreflextherapie

De oorsprong van voetreflextherapie bevindt zich hoogstwaarschijnlijk in India en China. Ook de Egyptenaren en de Indianen kenden deze vorm van voetmassage al duizenden jaren geleden. Pas in de vorige eeuw ontwikkelde de Amerikaan William Fitzgerald de zonetherapie.

Sinds 1961 is de term zonetherapie vervangen door voetreflextherapie. Deze verandering werd doorgevoerd nadat fysiotherapeute Eunice Ingham alle drukpunten in kaart bracht en de anatomie van het lichaam op de voetreflextherapie projecteerde. Hanne Marquardt heeft deze methode bekend gemaakt in West-Europa, waar deze eeuwenoude technieken nu ook al ruim 150 jaar toegepast worden. Veel mensen hebben de herstellende werking van voetreflextherapie al mogen ervaren.

De werking van voetreflextherapie

Voetreflextherapie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft een sterk ontspannend effect. Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels zorgt ervoor dat afvalstoffen beter afgevoerd en voedingsstoffen beter aangevoerd worden. Dit heeft een vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam. Vandaar dat voetreflexmassage bij zeer veel verschillende klachten verlichting kan bieden of de klachten zelfs geheel laten verdwijnen.

Voetreflextherapie is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom ook altijd een arts. Voor eventuele contra-indicaties verwijs ik je door naar de pagina contra-indicaties.