Over mij

Mijn naam is Jojanneke, ik ben de eigenaar van La Detente. Ik ben een dromer, doener, gevoelsmens en zeer leergierig. Ik ben yogi, hou van salsadansen en reizen en ik duik graag overal waar water te vinden is. Verder probeer ik mij altijd te richten op persoonlijke groei en is het mijn doel om mensen te helpen en te verzorgen.

Jojanneke La Detente

“Yes, we CANcer!”

In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen kanker. We kennen allemaal wel mensen in onze omgeving die ooit tegen kanker hebben gestreden en het gevecht gewonnen of helaas verloren hebben. Misschien heb je zelf wel tegen kanker moeten vechten. Mijn vader kreeg in september 2014 de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen. Hij zal dan ook niet meer beter worden.

Ook in mijn werk als medische pedicure kwam ik ook regelmatig mensen met kanker tegen. Het is mijn motivatie geweest om naast mijn werk als medisch pedicure, mijzelf te specialiseren in voetzorg bij kanker. Deze verzorging wordt ook wel oncologische voetzorgverlening genoemd.

Met mijn opgedane kennis en jarenlange ervaring als oncologisch voetzorgverlener kan ik je extra zorg bieden. Door de jaren heen heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe er door chemotherapie hand-, huid-, voet- en nagelproblemen kunnen ontstaan. Daarnaast kan chemotherapie zorgen voor zenuwbeschadiging (neuropathie), allerlei huidaandoeningen en een te lage weerstand.

VoetreflexPlus en massages

Naast het geven van medische pedicure en het werken als oncologisch voetverlener geef ik ook massages. Je kunt bij me terecht voor onder andere een sportmassage, hot stone massage en ontspanningsmassage.

Momenteel volg ik een opleiding tot VoetreflexPlus-therapeut. Dit is een 3-jarige HBO studie in Westerse en Chinese voetreflexologie. Daarna wil ik mij verder specialiseren door de opleiding OnceReflex te volgen. Hierbij ligt de focus vooral op de kwaliteit van leven te verbeteren. Het richt zich op het verminderen en/of verlichten van bijwerkingen, het verbetert het immuunsysteem en het zorgt natuurlijk voor ontspanning.

“Kanker heb je niet alleen, samen gaan we de strijd aan; Yes, we CANcer!”