Taping

Medical taping

Het concept van medical taping komt oorspronkelijk uit Japan en Korea. Rond het jaar 1970 werden tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn voor het herstel van lichamelijke problemen. Het idee achter medical taping is dat spieren niet alleen van belang zijn voor beweging. Ook zijn deze cruciaal voor goede bloed- en lymfecirculatie en het op peil houden van de lichaamstemperatuur.

La Détente maakt gebruik van een elastische cure tape die de spieren ondersteunt. De tape zal je bewegingen niet beperken en zal helpen bij het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van je spieren.

Sporttaping

Sporttaping is een tapemethode die wordt toegepast bij sporters. Zij gebruiken dit bijvoorbeeld tijdens trainingen of wedstrijden. Bij sporttaping wordt een sterke, minder elastische, tape gebruikt die extra stabiliteit en ondersteuning biedt. 

Na een blessure of trauma zijn spieren en andere weefsels vaak nog aan het herstellen en nog te zwak voor veel beweging. Als men het sporten/trainen hervat, dan is de kans op dezelfde blessure of een nieuwe blessure vrij groot. Door middel van sporttaping zal je geblesseerde spier of gewricht extra stabiliteit en ondersteuning krijgen. Dit zorgt ervoor dat je kan blijven bewegen zonder dat het herstel wordt belemmerd.

Voor een nog beter resultaat en een sneller herstelproces, raad ik aan om medical taping en sporttaping te combineren met een sportmassage.

Prijzen

Sporttaping € 13,75Per taping
Medical taping € 16,75 Per taping
Sporttaping + Sportmassage (30 min) € 35,50
Medical taping + Sportmassage (30 min) € 38,50