Wratbehandeling

Wat zijn wratten

Wratten zijn verheven, bloemkoolachtige vast aanvoelende uitgroeisels van de huid.  De officiële benaming is Verruca. Ze komen bij voornamelijk voor op handen en vingers. Maar ook onder de voetzool en op de rugzijde van de voet komen ze vaak voor.  Meestal komen ze in groepjes voor. Wratten kunnen pijnlijk zijn.

Hoe ontstaan ze?

Wratten worden veroorzaakt door virussen. Een virus is een klein micro-organisme, dat ziekte kan veroorzaken. Wratten zijn dus besmettelijk. De virussen die de verwekkers zijn van de gewone wratten, worden officieel ‘humane papillomavirussen’ genoemd. Bolhoedwratjes worden door een ander virus veroorzaakt. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen.

Wratten zijn goedaardig en zijn verder onschuldig. Meestal verdwijnen ze na een bepaalde periode vanzelf. Maar je kunt er een hoop hinder aan ondervinden en bovendien zijn ze ook nog eens ontsierend. Deze vragen dan ook om een effectieve aanpak!

Behandeling:

We gebruiken hiervoor de HTC (High Temperature Cauture) wrattenpen. Hiermee wordt de wrat aangestipt.  De pen wordt zo’n 1200 ºC.

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar minder pijnlijk dan het aanstippen met stikstof, wat bij de huisarts gedaan wordt. Bovendien wordt hierbij alleen het weefsel van de wrat aangestipt en niet de huid eromheen. Wat bij het aanstippen met stikstof wel gebeurt.

Voordelen van de behandeling met de HTC-pen

  • Bewezen succesvol resultaat
  • Men kan direct na de behandeling weer lopen en schoenen dragen.
  • Alleen de wratlocatie wordt aangestipt.
  • Geen pleister nodig na de behandeling.

De behandeling bestaat uit tenminste 3 keer aanstippen.  Na afloop van de behandeling zul je weinig tot geen last ervaren.